Medya Odası

MEDYA ODASI / BASIN BÜLTENLERİ BASIN BÜLTENLERİ

EGD’den, Reis Gıda’ya Teşekkür Plaketi

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD)’den, kuru gıda sektörünün lider firması Reis Gıda’ya Teşekkür Plaketi verildi.
EGD’nin geleneksel Bayramoğlu buluşması, 13 ile 14 Eylül tarihleri arasında Basın İlan Kurumu Basın Tatil Köyü’nde gerçekleşti. EGD Başkanı Celal Toprak ve ekonomi muhabirlerinin katıldığı organizasyonda,Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, Metro Toptancı Market Türkiye Genel Müdürü Kubilay Özerkan ve Trakya Et – Süt Ürünleri AŞ Genel Müdürü Andaç Günsoy’un bulunduğu iş dünyasının temsilcileri katıldı.
Metro Toptancı Market Türkiye Genel Müdürü Kubilay Özerkan, coğrafi işaretli ürünlerin pazardaki yükselişi hakkında bilgi verdi.

Taşköprü Sarımsağının dünya yolculuğu başlıyor

Reis Gıda ve Metro Toptancı Market’in Taşköprü sarımsağına sahip çıkmak için işbirliği yaptığını hatırlatan Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, yerli tohumla üretilen coğrafi işaretli Taşköprü Sarımsağınındaha yoğun ihraç edilerek, dünya yolculuğuna başlayacağını kaydetti.
‘Önceliğimiz yerli tohumlar’ diyerek konuşmasına devam eden Mehmet Reis,Taşköprü sarımsağının hak ettiği noktaya gelmesi yönünde çalışmaların devam ettiğini anlattı.Taşköprü’deki Reis Sarmoni Sarımsak İşleme Tesisi’ni 15 yıl önce kurduğuna değinen Mehmet Reis, o tarihten itibaren Taşköprü sarımsak üreticisinin sarımsaklarını nehirlere dökmediğini, tarlada bırakmadığını ve zararına satmadığını belirtti.
Mehmet Reis şunları söyledi:
“Reis Gıda olarak,Taşköprü Sarımsağının standardı bozulmadan gelecek nesillere ulaşabilmesi için TÜBİTAK ve Kastamonu Üniversitesi başta olmak üzere çeşitli üniversitelerle işbirliği yapmaktayız. Aynı zamanda bilgi birikimlerimizi çiftçimizle paylaşarak ve toprağı daha verimli kılarak, yerli tohumumuza sahip çıkarak Taşköprü sarımsağı için başlatmış olduğumuz kurumsal sosyal sorumluluk projemizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

Taşköprü sarımsağı:
Türkiye’de en yoğun sarımsak hasadı, Taşköprü’de yapılıyor. Taşköprü sarımsağını vazgeçilmez yapan şey,demir ve kükürt oranının yüksek olması, keskin tat ve kokusudur. Mineral (özellikle selenyum) ve vitamin yönünden zengin bu sarımsak türü, hem lezzeti, hem de sağlık açısından yararıyla diğer türlerden ayrılıyor. Sadece bu bölgenin iklim koşullarında ve toprağında ortaya çıkan özellikleriyle Taşköprü sarımsağı, dünyanın en iyi sarımsağı olarak biliniyor.

BÜLTENİ DOKÜMAN OLARAK İNDİR

E-bültenimizi düzenli olarak almak için mail adresinizi yazmanız yeterli.