Sini Köftesi

6KİŞİLİK

GEREKLİ MALZEME

• 500 gr REİS İNCE BULGUR
• 500 gr REİS İRMİK
• Yarım kg yağsız
çiğ köftelik kıyma
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı kırmızıbiber
• 1 tatlı kaşığı tereyağı

İÇ HARCI İÇİN

• 750 gr yağsız kıyma
• 1 soğan
• 300 gr ceviz
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 2 çay kaşığı tarçın
• 3 çay kaşığı kırmızıbiber
• Yarım demet maydanoz
• Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Kıyma, ince bulgur, irmik, tuz ve kırmızıbiberi bir tepside
çiğ köfte yoğurur gibi özleşinceye kadar uzun
süre yoğurun. Başka bir tepsiyi tereyağı ile yağlayın.
Yoğurduğunuz bu malzemeyi iki parçaya ayırın. Malzemenin
bir parçasını iyi pişmesi için, ince bir tabaka
halinde tepsinin içine yayın. Bir tencereye 2 yemek
kaşığı tereyağını alın. İnce doğranmış soğanı kavurun.
Soğanın pembeleşmesine yakın kıymayı ilave
edin. İnce çekilmiş ceviz içini ekleyin. En son 2 çay
kaşığı karabiber, tarçın, kırmızıbiber, 1 tatlı kaşığı tuz
ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın ve
pişince ocaktan alın. Karışım soğuyunca tepsinin
içindeki ince tabakanın üzerine bu içi yayın. Malzemenin
üzerine hazırladığınız köfteden kalanı ince bir
tabaka halinde kaplayın. Üzerine kalan tereyağını
sürdükten sonra 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya
kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.
COPYRIGHT (C) 2012 REİS ALL RIGHT RESERVED
Yandex.Metrica